Hoppa till huvudinnehåll

Lämna väskan hemma!

På grund av det rådande säkerhetsläget ber vi att ni lämnar väskor som är större än en A4 hemma. Det går att lämna in större väskor i garderoben, men de kommer att kontrolleras.

Anakronisterna, Lorensbergsteatern

Anakronisterna

En revy utan like

Per Andersson, Claes Eriksson och Andreas T Olsson bjuder tillsammans med Per Johansson (piano) på en föreställning du inte visste fanns. Stödda på definitionen av anakronism - något som fanns förr och som fortfarande finns, men som inte borde finnas - och definitionen av anakronist - någon som tycker att det som fanns förr och fortfarande finns, men inte borde finnas borde finnas – kommer dessa tre herrar att bjuda på ett nedslag i samtiden där formen av nedslagen är anakronistiska, det vill säga sång, sketch, monolog, de klassiska revybyggstenarna, medan det innehållsmässiga är rykande färskt och till och med så "up to date" att inget av det ännu hänt. Hur är detta möjligt, frågar sig vän av ordning. Det är inte möjligt, är svaret, med tillägget: Endast det omöjliga är intressant.

Per Andersson

Per Andersson komiker, manusmakare och artist.  Har nyligen synts på scen i sin enmansföreställning Räkhäst  samt Peter Pan går åt helvete. I somras spelade han Två man om en änka på Fredriksdalsteatern. I våras vann han ”LOL” där tio komiker låstes in ett rum åtta timmar och den som börjar skratta åker ut. Han har vart tomten i julkalendern, vart förband till Håkan Hellström på Ullevi och är en av medlemmarna i humorkollektivet Grotesco. Bland annat…

Claes Eriksson

Claes Eriksson författare, kompositör och artist, som i den här produktionen gör sin första föreställning med andra än gruppen som han var med och bildade redan 1982 - Galenskaparna och After Shave. Den gruppen har genom åren roat Sverige i fler teater-, film- och TV-serier än några andra. Han har även skrivit en egen bok ”Alster” och regisserat opera, skrivit och framfört egna föreställningar, som C Eriksson Solo, C Eriksson Max och Vardagsmat.

Andreas T Olsson

Andreas T Olsson är skådespelare och dramatiker. Upptäcktes på Teaterhögskolan av Marie-Louise och Gösta Ekman som tog honom till Dramaten, där han debuterade med den egenskrivna monologen Sufflören. På Dramaten blev han fast anställd. Fast helst är han där det är roligt. Gjorde nyligen flermansmonologen Kulturbärarna på Oscarsteatern med Claes Eriksson som V.I.S. (Vän I Salongen). 

Per Johansson

Vid pianot: Per Johansson Ursprungligen från den lilla orten Österbymo i södra Östergötland. Uppväxt i den lokala amatörteatertraditionen och fick tidigt pröva på allt som ingår i en sådan verksamhet. Efter en tid tog han ett musikaliskt ansvar i de olika föreställningar som skrevs och spelades. Han har genom åren samarbetat särskilt mycket med Per Andersson bl.a i föreställningarna Dixie Comedy Cabaret, TV4-programmet Lillelördag, musikalen Den Osalige på Gunnebo sommarteater och den turnerande revyn Räkhäst.

Rullstolsplats köper du inte här. 
Kontakta istället biljettkassan via mail eller telefon.

Boka bord

Om du vill kan du boka mat & dryck i samband med föreställningen.
Bordsbeställning sker genom biljettkassan, via mail eller på telefon 031-708 62 00

Läs mer

Var först med det senaste på Lorensbergsteatern

Du vet väl att vi har ett Nyhetsbrev som mailas ut ca 1 gång per månad? Där skriver vi om kommande biljettsläpp och specialerbjudanden för dig som är prenumerant.

Anmäl dig till Lorensbergsteaterns nyhetsbrev så missar du inget!