Hoppa till huvudinnehåll

Lämna väskan hemma!

På grund av det rådande säkerhetsläget ber vi att ni lämnar väskor som är större än en A4 hemma. Det går att lämna in större väskor i garderoben, men de kommer att kontrolleras.

Drengarnas Jul 2024, Lorensbergsteatern

Drengarnas Jul 2024

Hellmans Drengar fyller 30 år och bjuder in till stor fest på Lorensbergsteatern. Det utlovas gamla godingar blandat med nya överraskningar, allt i ett kärleksfullt paket.

 

Så här presenterar Drengarna sig själva:

Hellmans Drengar vill vara Sveriges modigaste manskör. Detta mod vill vi förmedla genom att vara normkreativa i allt vi gör och på så sätt ifrågasätta den traditionella mansrollen.

Vi ifrågasätter dessa vanliga uttryck och vet att det finns andra sätt att tänka om manlighet.

I vårt mansarbete delar vi kontinuerligt tankar, känslor, rädslor och förhoppningar och upptäcker att vi har de flesta av dessa gemensamt. Genom att lyssna på varandra känner vi igen oss själva och bryter den isolering som den traditionella mansrollen bär med sig. En grundläggande tanke som vi har med oss är att om män kan bryta isolering och ensamhet så skapar vi en bättre tillvaro för oss själva, andra män, kvinnor och våra barn.

Vi vill också vara normkritiska och modiga när det gäller att motarbeta homofobi som ofta lyfts fram som den företeelse som mest av allt isolerar män.

Vi heter Hellmans Drengar för att vi vill hylla Allan Hellman som var gjuteriingenjör från Lysekil. Han var den som 1950 tog initiativet till bildandet av en svensk riksorganisation för homosexuella. Att påstå att Allan Hellman var en modig man, eller till och med en av Sveriges modigaste män, är ingen överdrift. Han utmanade värderingar och föreställningar och förändrade sin samtid när han drev kontroversiella frågor under det starkt konservativa 50-talet. I våra ögon är han en förebild.

Claes Nyström bildade Hellmans Drengar 1994. Kören har i dag cirka 40 medlemmar och är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden.

 

 

Arrangör: Hellmans Drengar och Lorensbergsteatern

Rullstolsplats köper du inte här.
Kontakta istället biljettkassan via mail eller telefon.

Boka bord

Om du vill kan du boka mat & dryck i samband med föreställningen.
Bordsbeställning sker genom biljettkassan, via mail eller på telefon 031-708 62 00

Läs mer

Var först med det senaste på Lorensbergsteatern

Du vet väl att vi har ett Nyhetsbrev som mailas ut ca 1 gång per månad? Där skriver vi om kommande biljettsläpp och specialerbjudanden för dig som är prenumerant.

Anmäl dig till Lorensbergsteaterns nyhetsbrev så missar du inget!