Hoppa till huvudinnehåll
Drengarnas Julombord Lorensbergsteatern

Drengarnas Jul(om)bord

I jul åker Drengarna ut på ännu en oförglömlig resa när M/S Hellman lättar ankar. Ombord på fartyget hittar vi matroser som får jobba hårt för att sprida julstämning, med inspiration från världens alla hörn. Det blir kärlek till havs, urartade julbord, dekadenta fester på tredje däck och skönhetsbehandlingar som man kanske helst vill slippa. Kort sagt, en helt vanlig julshow med Hellmans Drengar och husbandet Hellmans Strengar. Skepp ohoj!

Se en snutt av tidigare föreställning:

Remote video URL

Så här presenterar Drengarna sig själva:

Hellmans Drengar vill vara Sveriges modigaste manskör. Detta mod vill vi förmedla genom att vara normkritiska i allt vi gör och på så sätt ifrågasätta den traditionella mansrollen. I en av våra egenskrivna sånger ”När är man en man” sjunger vi: bra karl reder sig själv, ta det som en man, själv är bäste dräng och man är väl karl för sin hatt.

Vi ifrågasätter dessa vanliga uttryck och vet att det finns andra sätt att tänka om manlighet.

I vårt mansarbete delar vi kontinuerligt tankar, känslor, rädslor och förhoppningar och upptäcker att vi har de flesta av dessa gemensamt. Genom att lyssna på varandra känner vi igen oss själva och bryter den isolering som den traditionella mansrollen bär med sig. En grundläggande tanke som vi har med oss är att om män kan bryta isolering och ensamhet så skapar vi en bättre tillvaro för oss själva, andra män, kvinnor och våra barn.

Vi vill också vara normkritiska och modiga när det gäller att motarbeta homofobi som ofta lyfts fram som den företeelse som mest av allt isolerar män.

Vi heter Hellmans Drengar för att vi vill hylla Allan Hellman som var gjuteriingenjör från Lysekil. Han var den som 1950 tog initiativet till bildandet av en svensk riksorganisation för homosexuella. Att påstå att Allan Hellman var en modig man, eller till och med en av Sveriges modigaste män, är ingen överdrift. Han utmanade värderingar och föreställningar och förändrade sin samtid när han drev kontroversiella frågor under det starkt konservativa 50-talet. I våra ögon är han en förebild.

Claes Nyström bildade Hellmans Drengar 1994. Kören har i dag cirka 50 medlemmar och är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden.

 

Arrangör: Hellmans Drengar och Lorensbergsteatern

Spelschema

Detta event har för tillfället inget spelschema.

Visa fler

Boka bord

Om du vill kan du boka mat & dryck i samband med föreställningen.
Bordsbeställning sker genom biljettkassan, via mail eller på telefon 031-708 62 00

Läs mer

Undrar du var du kan parkera?

Intill teatern ligger ett parkeringsdäck, med infart från Södra vägen och Berzeliigatan. Vid infarten från Södra vägen finns också två stycken handikapparkeringar.
Närmsta större parkering är Heden.

För information om ytterligare parkeringsplatser och parkeringshus i närheten, gå gärna in på Avenyns parkeringsguide.

Under de närmsta åren kommer det att byggas mycket i Göteborg och det innebär att trafiken kommer att ledas om. Här kan du läsa om aktuella och kommande trafikomläggningar: trafikgoteborg.se

Ring gärna till oss, så hjälper vi dig att boka biljetter, plats i vår restaurang och ger dig lite andra tips.

Biljettkassan tel 031-708 62 00 eller e-post
Gruppbokning tel 031-708 62 05 eller e-post