Hoppa till huvudinnehåll
Johnny Logan Lorensbergsteatern

Johnny Logan

Johnny Logan - den enda artisten som vunnit Eurovision Song Contest två gånger kommer till Sverige!

Johnny Logan är en av de mest framgångsrika artisterna i hela Eurovision Song Contests historia. Han är den enda som har vunnit två gånger. Första gången han vann var 1980 med låten ”What’s Another Year”. Sju år senare var han tillbaka i tävlingen och vann med den klassiska låten ”Hold Me Now”. Men detta var inte det sista vi fick se av Logan i ESC. Fem år senare deltog han igen ,men den här gången endast som kompositör. Låten han skrivit var Linda Martins låt ”Why Me”, som hon vann med. Totalt har Johnny Logan deltagit i tävlingen fyra gånger, antingen som kompositör eller artist.

Johnny Logan, som egentligen heter Seán Patrick Michael Sherrard, föddes i Frankston i Australien 1954. Familjen flyttade tillbaka till Irland när Johnny var 3 år gammal. Som 13-åring hade Johnny redan börjat skriva och framföra egna låtar och hans genombrott kom när han spelade Adam i pjäsen Adam & Eva i Irland 1977. Han skriver fortfarande musik och blir refererad till som ”Mister Eurovision” av fans och media. Han har fortsatt med sin passion för musikaler och har bland annat turnerat i Norge med operamusikalen ”Which Witch”.

 

Arrangör: TADC

Biljettförsäljningen är tillfälligt pausad på grund av att arrangören TADC har försatts i konkurs.

Vi försöker hitta lösningar för evenemangen under nästa år och återkommer med info om det och om eventuella återköp av biljetter.

Spelschema

Visa fler

Boka bord

Om du vill kan du boka mat & dryck i samband med föreställningen.
Bordsbeställning sker genom biljettkassan, via mail eller på telefon 031-708 62 00

Läs mer