Hoppa till huvudinnehåll
Kulturbärarna, Lorensbergsteatern

Kulturbärarna

- en komisk monolog med bara bärande roller 

Efter att i tio år ha spelat sin hyllade enmanskomedi Sufflören på Dramaten hade Andreas T Olsson premiär för sin nya monolog på Oscarsteatern, hösten 2022. Kulturbärarna är skriven i samma anda som Sufflören och precis som då har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Det är skådespelarna, artisterna och författarna som syns, klär helsidor i DN och får vara stjärnor på slott. Men det är många fler som är med och bär kulturlivet. I denna föreställning är det personerna bakom och vid sidan om som har huvudrollen. Möt Kulturbärarna!

I garderoben under en pågående föreställning möter vi Garderobiären som använder garderoben som kostymförråd där han låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. För att nämna några.


– Tonen och tilltalet är detsamma, men Kulturbärarna är roligare. Och oroligare. Ambitionen var att skapa något som slår en bro mellan institution- och privatteatern. Jag älskar Publiken. Man får gärna kalla mig publikfriare… Kulturbärarna är ett oförblommerat kärleksbrev till publiken. Ytterst handlar föreställningen om dom.
Andreas T Olsson

Under hösten och våren har Kulturbärarna spelat för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm och mottagandet har varit överväldigande positivt från såväl publiken som recensenter. 
Den 14 september har Kulturbärarna premiär på Lorensbergsteatern och spelar ett sedan ett begränsat antal föreställningar. 

 

 

Recensioner:

Andreas T Olsson äger i Kulturbärarna” - DN

Ett skolexempel på hur teater ska spelas” - DN

Det är en njutning att få uppleva” - Teaterstockholm.se

Härligt att få sola sig i Andreas T Olssons värld” - SvD

Välskrivet och genomtänkt, inget saknas” - Pascen.se

Boka bord

Om du vill kan du boka mat & dryck i samband med föreställningen.
Bordsbeställning sker genom biljettkassan, via mail eller på telefon 031-708 62 00

Läs mer

Var först med det senaste på Lorensbergsteatern

Du vet väl att vi har ett Nyhetsbrev som mailas ut ca 1 gång per månad? Där skriver vi om kommande biljettsläpp och specialerbjudanden för dig som är prenumerant.

Anmäl dig till Lorensbergsteaterns nyhetsbrev så missar du inget!