Hoppa till huvudinnehåll

Lämna väskan hemma!

På grund av det rådande säkerhetsläget ber vi att ni lämnar väskor som är större än en A4 hemma. Det går att lämna in större väskor i garderoben, men de kommer att kontrolleras.

Peter Pan & Wendy, Lorensbergsteatern

Peter Pan & Wendy

En magisk balett för hela familjen. Följ med Peter Pan och Wendy på ett spännande äventyr till Landet Ingenstans där pirater och älvor väntar!

Ta med hela familjen och upplev en magisk föreställning som bjuder på dans, skådespel och sagolik scenografi.

Upplev det klassiska familjeäventyret där pojken som inte vill bli stor tar med Wendy och hennes bröder på deras livs resa. Tillsammans med De borttappade pojkarna och älvan Tingenling kämpar de mot den beryktade Kapten Krok.

En dansföreställning med balett, modern dans, street dance, akrobatik och scenisk folkdans, där dansgenrer möts och ger uttryck till berättelsens olika karaktärer.

Med Marianne Mörck som Herr Smee, Joakim Stephenson som Kapten Krok och danselever från Svenska Balettskolan som Peter Pan och Wendy.

 

Peter Pan & Wendy, Lorensbergsteatern

Den klassiska historien om Peter Pan och Wendy
När Peter Pan flyger in genom fönstret till de tre barnen Darlings sovrum för att leta efter sin borttappade skugga, går startskottet för ett klassiskt äventyr som trollbundit barn och vuxna i mer än hundra år. Tillsammans med Peter Pan ger sig Wendy och hennes bröder, Michael och John, iväg på sitt livs resa.

Färden går till landet Ingenstans – en magisk fantasiö befolkad av sjöjungfrur, pirater, älvor och indianer. Här möter barnen älvan Tingeling och De borttappade pojkarna, och här får de vara med om en rad fantastiska äventyr som kulminerar med striden mot skurkarnas skurk – den beryktade kapten Krok.

Njut av fantasin och den sagolika scenografin av Emanuel Petersson i denna humoristiska och vackra balett tolkad av Sebastian Michanek, konstnärlig chef för Svenska Balettskolan och skapare av den kritikerrosade helaftonsbaletten Nötknäpparen på Lorensbergsteatern, baserad på J.M. Barries barnboksklassiker Peter Pan och Wendy.

James Matthew Barrie föddes i den lilla skotska byn Kirremuir år 1860. Barries romaner, noveller och pjäser blev enormt framgångsrika, och under loppet av sin levnad blev författaren adlad och fick ta emot en rad hedersbetygelser, bland annat Order of Merit. Barries kärlek till barnen var stor, och de inspirerade honom i sin tur till verket Peter Pan, som kom att bli författarens mest kända.

 


Foto: Tilo Stengel
Illustration: Emanuel Petersson

 

Arrangör: Svenska Balettskolan

Kapten Krok/Herr Darling spelas av Joakim Stephensson följande föreställningar: 5/5, 6/5 kl 18.00, 13/5. 
Kapten Krok/Herr Darling spelas av Pascal Jansson följande föreställningar: 6/5 kl 13.30, 7/5, 14/5.

Berättaren/Herr Smil/Hunden Nana spelas av Marianne Mörck 5/5, 6/5, 13.30 och 18.00, den 7/5 och 14/5. 
Berättaren/Herr Smil/Hunden Nana spelas av Eric Olsson den 13/5.

Observera att det förekommer rök (ej hälsovådlig) i föreställningen.

 

Spelschema

Detta event har för tillfället inget spelschema.

Visa fler

Var först med det senaste på Lorensbergsteatern

Du vet väl att vi har ett Nyhetsbrev som mailas ut ca 1 gång per månad? Där skriver vi om kommande biljettsläpp och specialerbjudanden för dig som är prenumerant.

Anmäl dig till Lorensbergsteaterns nyhetsbrev så missar du inget!